Hamdija Lipovača, bivši gradonačelnik Bihaća te premijer Vlade USK u mandatu 2010-2014 uputio je otvoreno pismo partiji iz koje dolazi.

Pismo objavljeno na Facebooku profilu Lipovače prenosimo u cjelosti:

Poštovani predsjedniče GO SDP BIH,

Obzirom da je sazvana sjednica GO SDP BIH, želim da Vas kao predsjednika, te sve članice i članove Glavnog odbora obavijestim o slijedećem:

Kao sto vam je svima poznato Tužilastvo USK je protiv mene podiglo, a Kantonalni sud potvrdio optužnicu kojom me se tereti za zloupotrebu položaja prilikom izgradnje sportskog centra u Bihaću, za vrijeme mog mandata kao sdp-ovog načelnika Općine Bihac. Slijedi sudski postupak u kojem cu, ako Bog da, dokazati da sam radio u interesu Grada Bihaca i bez ikakve namjere da uradim nista drugo do napravim još jedan od brojnih projekata za gradjane, a koji su SDP drzali na vlasti u tom Gradu sve do 2012. godine.

Kako dolazim iz porodice koja je generacijama u Partiji, a koja je vec prolazila skroz slična iskustva, te da nam je ljubav i poštovanje prema Partiji iznad ličnih potreba i situacija, ovim putem molim GO SDP BiH da razumije i opravda to sto u narednom periodu, do završetka sudskog postupka, neću prisustvovati sjednicama GO SDP BiH. Ne zelim da Partija nosi i najmanju tezinu bremena koji smo moja porodica i ja prinuđeni nositi.
SDP-u i svima vama od srca želim uspješan dalji rad i uspjeh na narednim izborima.

Molim vas da ovo pismo pročitate na sjednici GO SDP BIH i da s njim upoznate i Predsjednika SDP BIH.

Drugarski,

Dr Hamdija Lipovača

KOMENTARI:
Loading...