U organizaciji gradske uprave i Gradskog sportskog saveza, održani su treći „Unski susreti“. Manifestacija je okupila velik broj ljubitelja raftinga i skokova u vodu.

Ove godine od Lohova, preko Ripča i Golubića do Gradskog mosta u Bihaću, u druženju na Uni, učestvovalo je preko 60 plovila. „Unski susreti“ okupili su ove godine veliki broj naročito mladih učesnika i gostiju iz susjednih država.

„Iako tradicionalna Unska regata tek treba da se održi , druženja na rijekama USK-a, postaju sve masovnija. U Bosanskoj  Krupi upriličene su utrke lađara, dok je na Sani u Ključu organizovana regata. Mi  smo jedini ‘vodeni’ kanton“, kaže premijer Izudin Saračević,  te navodi da nam pored postojećeg potencijala  nedostaje, uslovno rečeno, selektor turizma. S tim u vezi predlaže osnivanje odgoravajućih odsjeka pri Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Bihaću.

Nakon vojničkog graha, hladnog pića, muzike i skokova sa slapova u Ripču, učesnici su stigli u Bihać, gdje su , pred velikim brojem građana i turista, završetak ovogodišnjih “Unskih susreta” tradicionalno obilježili skokovima sa Gradskog mosta.

KOMENTARI:
Loading...