Danas je održana je zajednička sjednica Skupštine i Gradskog odbora SDA Bihać na kojoj se raspravljalo o Izvještaju o radu SDA Bihać za 2015. Godinu, Planu i Programu rada SDA Bihać za 2016. Godinu i aktuelnoj političkoj situaciji.

Nakon diskusije, delegati su jednoglasno usvojili sve predložene materijale, što jasno ukazuje na potpuno jedinstvo u redovima SDA Bihać.

Članovima Skupštine i Gradskog odbora obratili su se i iz Kabineta Gradonačelnika Bihaća, upoznavši ih sa svim svojim aktivnostima u proteklom periodu, u periodu od kada Grad Bihać vodi gradonačelnik Emdžad Galijašević uz punu podršku SDA Bihać.

Rukovodstvo, članovi i aktivisti SDA Bihać su potpunog opredjeljenja i uvjerenja da će na predstojećim lokalnim izborima biti apsolutni pobjednik u gradu Bihaću i da će zajedno sa svim građanima ovog Grada i dalje raditi u interesu građana Bihaća.

Na sjednici su donešeni određeni zaključci , među kojima se izdvaja zaključak o odluci VSTV.

„ Skupština GO SDA Bihać smatra neprihvatljivim ograničavanje vjerskih sloboda u BiH. VSTV BiH ne može biti iznad Ustava, Evropskih konvencija i Svjetskih dekleracija koja garantuju zaštitu ljudskih prava. Paušalni zaključak koji ne definiše jasno šta je to vjersko obilježje, je nepromišljen akt VSTV BiH koji se mora staviti van snage. Postoji javni, transparentni i zakoniti način rasprave o ispoljavanju ljudskih sloboda i nošenja marame treba razmatrati u ovom kontekstu“- navodi se u zaključku GO SDA Bihać.

KOMENTARI:
Loading...