Jučer je u Velikoj Kladuši, 13.09.2015.godine održana Druga „Kladuška gulašijada“ ispred osnovne škole 25. nobvembar u Velikoj Kladuši. Članovi omladinskog centra„KLOC-a“ su organizirali ovu manifestaciju. Zadovoljni su odazivom ekipa koje su se takmičile. Tročlani žiri ove godine nije imao nimalo lak posao jer se prijavilo duplo više ekipa za razliku od prošle godine. Ove godine se prijavilo 26 ekipa, a prezentirano 22 koje su se borile za „Prvu kutljaču“ Velike Kladuše.

Ekipe su vrijedno radile na pripremi gulaša od ranih jutranjih sati, a početak programa i dolazak posjetioca je bio od 12h, dok je degustacija gulaša i proglašenje pobjednika bilo u 14h. Ekipe su činili velikokladuški poduzetnici i privatnici.

Nagradu za najbolji gulaš na Kladuškoj gulašijadi 2015. pripala je ekipi Caffe bar „Mustang“ i „OF Kompani“ koji su pokazali najbolje kulinarsko umijeće. Od mogućih 30 bodova, pobjednička ekipa je osvojila 29 bodova. Posjetioci su mogli uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu, a za dobru atmosferu pobrinuli su se „Pećki tamburaši“. Nakon što se pokriju troškovi organizacije gulašijade, višak prihoda biće poklonjen bokserskom klubu „Velika Kladuša“, zafinansiranje zakupa Sportske dvorane. Novitet ovogodišnjeg programa je izložbeno prodajni štandovi na kojima su svoje proizvode izlagali domaći obrtnici, udruženja i poduzetnici.

KOMENTARI:
Loading...