36.4 C
Bosanska Krupa
Subota, 31 Jula, 2021

Održana 6. redovna Sjednica Općinskog vijeća Općine Bosanski Petrovac

6. redovna Sjednica Općinskog vijeća Općine Bosanski Petrovac počela je jučer sa radom, (četvrtak, 17.06 2021. godine, u 10,00) – u općinskoj Vijećnici.
- Oglas-

Prisutan je bio Načelnik Općine Mahmut Jukić i 16 vijećnika, a raspravljalo se o 20 tačaka Dnevnog reda.
Nakon usvajanja izvoda iz Zapisnika sa 5.redovne i 2.vanredne Sjednice Općinskog vijeća, nekoliko vijećnika se obratilo povodom druge tačke Dnevnog reda, Vijećnička pitanja i odgovori.

Kako je došlo do prestanka mandata vijećnika Adnana Družića, i kako je obrazložila sekretar vijeća Slobodanka Kecman, jer se isti zaposlio u organu uprave – verifikovan je mandat Edinu Redžiću, iz stranke SDP BiH.

Nakon intonirane himne i pročitane zakletve Edina Redžića, sada vijećnika u Općinskom vijeću Općine Bosanski Petrovac, nastavilo se sa daljnjim radom.

Usvojen je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju kreditnog zaduženja, te će se nastaviti asfaltiranje puteva uz određene izmjene u kilometrima i deonicama, kako stoji u zaključku, a ostalo je 456. 431,31 KM u Budžetu Općine za 2021. godine.

Usvojena je Odluka po kojoj trgovine na veliko i malo neće moći raditi u vrijeme državnih i međunardnih praznika, a kojoj je predhodila i održana Javna rasprava…

Do kraja sjednice je riješeno još nekoliko bitnih tačaka, vezano za izgradnju nove zgrade JU “Centar za socijalni rad” Bosanski Petrovac – data je saglasnost Medžlisu Islamske zajednice u Bosanskom Petrovcu da može izgraditi vjerski objekat na općinskom zemljištu itd.
Nije usvojen prijedlog Odluke o utvrđivanju područja MZ Grad I i Grad II, a podnešeni  materijal izmjene postojećeg statuta DOO Komunalno Bosanski Petrovac nije usvojen dok su obe tačke JU Centar za socijalni rad Bosanski Petrovac usvojene. 

Većinom glasova nije usvojen prijedlog Odluke o izmjenama odluke o naknadama vijećnika.

Sjednica se završila u 14,55 h.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci