U organizaciji udruženja “Travnička malina” u centu za kulturu općine Travnik održano je okupljanje malinara sa područja cijele BiH.

Predstavnici Malinara iz Travnika, Visokog, Zenice, Cazina i mnogih drugih gradova razgovarali su o problemima s kojim se susreću. Na skupu je su učestvovali predstavnici 15 udruženja kao i mnogoborni malinari koji su još jednom skrenulo pažnju na problematiku koja je prisutna u cijelog državi.

Malinari u BiH se susreću sa raznim problemima, od cijene do nekvalitetne sadnica, ističe Edin Mameledžija, predsjednik udruženja “Travnička malina”

Predsjednik udruženja “Travnička malina”, Mameledžija kazao nam je da je jedan od problema i to što pojedina udruženja koja su registrovana ne rade u interesu proizvođaća.

Mameledžija nije želio govoriti o otkupnioj cijeni maline jer to još uvijek nije poznato, no, malinari su složni da je akontativna cijena od 1 KM neprihvatljiva.

Mameledžija nam je kazao da su dobili podršku od kantonalnog resornog ministarstva , ali da se u problem malinarstva moraju uključiti vlasti s višeg nivoa.

KOMENTARI:
Loading...