Održan je Okrugli sto o održivosti Edukativno kreativnog centra za djecu i mlade školskog uzrasta, na kojem je učešće uzelo više od 20 učesnika, iz svih javnih ustanova i organizacija u Bosanskom Petrovcu.

„Održavanje ovog okruglog stola ima za cilj pronalaženje ideja, i načina da Centr nastavi sa radom nakon implementacije projekta“- rekla nam je Bobana Velaga, koordinatorica na projektu.

Edukativni centar za kreativni razvoj djece školskog uzrasta smješten je u Domu kulture Bosanki Petrovac, gdje su prostorije opremljene uz donatorska sredstava UNICEF-a neophodnom opremom i didaktičkim sredstvima, a u prvoj fazi projekt će trajati četiri mjeseca.

Do kraja godine organizirati će se sedam radionica, kroz koje će proći više od 100 učenika osnovnih i srednjih škola u Bosanskom Petrovcu, te će uz pomoć edukatora poboljšati svoje kreativne sposobnosti u različitim oblastima, čulo se na okruglom stolu.

Do sada je kroz radionice prošlo više od četrdesetero djece, a edukacije su ocjenjene kao uspješne.

Na Okruglom stolu je prezentiran veliki broj inicijativa za uvođenje novih radionica, te kroz konstruktivnu diskusiju učesnika, došlo se do zaključaka da održivost Edukativnog centra za kreativni razvoj nije ugrožena, te da će Centar i nakon implementacije projekta nastaviti sa svoj razvoj u Bosanskom Petrovcu.

KOMENTARI:
Loading...