Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor za četiri osobe koje su uhap*ene u akciji “Tekila” na području Krajine, a terete se za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih dr*ga.

U akciji koju su zajedno proveli SIPA i MUP USK 31. jula uhap*eno je ukupno pet osoba. One su predate u nadležnost Tu*ilaštvu USK, a postupajući tu*ilac je zatražio pritvor za H. Z., D. Š., M. A. i E. Z. B.

Pritvor je zatražen i određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni ometali krivični postupak utjecajem na svjedoke, zatim zbog postojanja naročitih okolnosti izvršenja konkretnog djela, koje opravdavaju strah da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i zbog postojanja vanrednih okolnosti zbog kojih bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo narušavanjem javnog reda.

Izvršeni su pretresi na pet lokacija na području USK i pronađeno je 1.122 grama praškaste materije koja asocira na opojnu dr*gu speed, kao i 570 komada tableta koje asociraju na opojnu dr*gu ecstasy, biljna zelena materija koja asocira na opojnu dr*gu marihuanu te mobilni telefoni, digitalne vage, drobilice za biljne materije, puška i municija.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...