Većinom glasova  vijećnika Gradskog vijeća Bihać na prodaju ide bivši Đački dom u atraktivnom dijelu Bihaća poznatom kao „Borići“.

Kako je danas rečeno, objekat je već godinama napušten i prijeti mu totalna devastacija.Također, na prodaju ide zemljište u naselju Luke koje je ne tako davno najavljivano kao „Novi Bihać“, sa  višemilionskim investicijama.

Nekad mjesto okupljanja mladih, bivši Đački dom u Bihać, već godinama je prepušten zubu vremena. Posljednju sanaciju odnosno dogradnju objekta radili su 97. godine pripadnici Petog Korpusa A RBIH, ali ista  je ubrzo zaustavljena zbog nepostojanja odgovarajućih građevinskih dozvola. Loša slika Doma uskoro bi se trebala promjeniti. Gradsko vijeće odlučilo se za njegovu prodaju.

Iako su se svi saglasili da postojeće stanje Doma nikome ne odgovara, vijećnici SDP-a bili su suzdržani pa čak i protiv ovakve odluke. Smatraju da postoje određene nedorečenosti u  prijedlogu prodaje, koje su se prije dolaska pred vijećnike, morale otkloniti.

U SDA slažu se da Đački dom treba novog investitora koji će urediti ovaj prostor i odlučiti koja će mu biti namjena u budućnosti. Vijećnik Nedim Dedić smatra da bi problem mogla predstavljati početna cijena.

Pokušaće se, također, po treći put prodati zemljište u naselju Luke. Lokacija na kojoj je trebao niknuti „Novi Bihać“, a od čije je višemilionske investicije bivši kupac na kraju odustao.

U SDP-u smatraju  da je aktuelna gradska vlast u posljednje vrijeme prodala značajan dio državne imovine, što nije dobro.

Od ostalih materijala preovladavala su odluke kojima se mijenjaju osnivački akti javnih preduzeća i ustanova, tačnije usklađuju se nakon što je općina Bihać dobila status Grada.

KOMENTARI:
Loading...