Već zadnjih nekoliko godina naš portal piše o mnogim nepravilnostima koje su se događale u Bužimu. Kako o opštini Bužim, tako i o problemima SDA stranke čiji su funkcioneri zadnjih 20-tak godina vodili ovu opštinu. Da se apsolutno ništa nije promijenilo u nekad najjačoj stranci u ovom gradu, govori i ova priča:

Kantonalni odbor SDA jučer je, kako rekoše jednoglasno, imenovao povjerenike u tri krajiške opštine: Bužim, Bihać i Ključ. Razlog tome su slabi izborni rezultati na proteklim izborima.

Kako kantolani vrh SDA bira povjerenike, najbolje svjedoči primjer opštinske organizacije Bužim.

Naime, Emir Aldžić, novoimenovani povjerenik SDA u Bužimu je široj javnosti poznat kao osoba koja je sredstvima Centra za socijalni rad plaćala priznanja svom bivšem šefu, bivšem načelniku Aganu Buniću. Svi mediji u Bosni i Hercegovini su objavili ovu skandaloznu vijest o kupovini priznanja “NAJNAČELNIKA” iz kese Centra za socijalni rad, što je dočekano oštrim osudama građana širom naše države, a naročito korisnika socijalne pomoći.

Poznati poliički magazin SLOBODNA BOSNA je pisala o ovoj sramoti koja se dogodila u Bužimu

Kao dokaz svemu navedenom donosimo kopiju ugovora u kojem se sve jasno vidi:

Pored svega toga i napuštanja Centra za socijalni rad, općinska organizacija Bužim na čelu sa predsjednikom Kasimom Mulalićem imenuje Emira Aldžića na mjesto sekretara OO SDA Bužim. Aldžić je obavljao funkciju sekretara sve do jučer dok ga nisu imenovali na mjesto povjerenika, piše Krajina.ba.

Komentari: