U organizaciji kantonalnog Udruženja “Domaći proizvod” i Općine Cazin, od 22. do 30.decembra ove godine u Cazinu će biti održan drugi novogodišnji Sajam obrta.

Za razliku od protekle godine, kada su zbog ograničenog izložbenog prostora, učešće na Sajmu obrta uzela svega 24 izlagača iz Cazina i nekoliko drugih gradova BiH, ovaj put se očekuje, da bi broj učesnika trebao biti i tri puta veći, jer će izložbeni dio biti na daleko većem prostoru.

Za učešće na sajmu dosad se prijavilo 38 izlagača, ali na žalost samo je šest iz Cazina. Pozvao bih ljude da se prijave jer u devet dana koliko će trajati sajam moći će izložiti svoje proizvode i zaraditi barem jednu prosječnu platu. Kotizacija za učešće na sajmu uzeta je po nekim taksama koje se inače primjenjuju u BiH, i iznosi 13 KM po kvadratnom metru za dan.

– Općina Cazin nam je ustupila prostor parkinga kod TC Ljiljan, na kojem ćemo postaviti šator površine od 800 metara kvadratnih, u koji može stati od 60 do 70 izlagača. Planiramo organizovati i grijanje tog prostora. Općina Cazin prednjači po broju obrta i broju poljoprivrednih gazdinstava, kao i broju onih, koji bi se registrirali i bavili nekim biznisom. Pozivam ih ovog puta, da budu hrabriji i da uzmu učešće na Sajmu obrta. Što bude više učesnika, i nama će biti lakše pokriti troškove Sajma. Ako neko ima hrabrosti doći i učestvovati iz Sarajeva, Tuzle, Brčkog, Goražda, Travnika i Bugojna sa svojim proizvodima, pri čemu ima daleko veće troškove, onda bi se obrtnici i vlasnici gazdinstava iz Cazina i okolnih gradova svakako trebali prijaviti i prezentirati svoje proizvode – kazao je Fahir Alibabić, predsjednik kantonalnog Udruženja “Domaći proizvod”.

KOMENTARI:
Loading...