U okviru privredne delegacije iz Bosne i Hercegovine koja je boravila na festivalu „Šeik Zajed” u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, bili su i predstavnici sa USK.

Riječ je o obrtnicima iz oblasti starih zanata i ručno pripravljenih biljnih preparata. Puno toga su naučili, a sobom su donijeli i nova iskustva iz glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Priliku da izlaže i predstavi svoje proizvode na festivalu u Abu Dhabiju imao je i obrt „Sehara ” iz Sanskog Mosta. Obrtnica i vlasnica „Sehare“ Emira Talić kazala nam je kako su Arapi bili oduševljeni kvalitetom i udobnošću njenih sanskih papuča, koje je uspjela u kratkom roku rasprodati.

„Imali smo priliku da predstavimo naše proizvode i ostvariti vrijedne privredne kontakte“, naglasio je Fahir Alibababić, predsjednik Kantonalnog udruženja “Domaći proizvod“ i dodao kako je iz našeg kantona na festivalu učestovalo šest obrtnika.

Pored predstavljanja BIH i USK, svi učesnici na festivalu u Abu Dhabiju imali su priliku da se upoznaju sa ovom zemljom koja važi za jednu od najbogatijih na svijetu, dobivši informacije o budućoj saradnji, posebno kada je u pitanju izvoz meda iz BIH, za šta je veliko zanimanje u svim arapskim zemalja.

Obrtnici USK dobili su poziv predstavnika festivala „Šeik Zajed” u Abu Dabiju da i u 2016. budu njihovi gosti i još jednom predstave bh. proizvode.

KOMENTARI:
Loading...