Započela je obnova zgrade Treće policijske uprave, koja je stradala u majskim poplavama 2104. godine.

Riječ je o projektu koji se finansira zajedničkim sredstvima Razvojnog fonda Ujedinjenih naroda (UNDP) i lokalnih vlasti. Izvođač radova je firma „Džena“ iz Gradačca, koja ima rok od tri mjeseca da okonča sve unutrašnje i vanjske građevinske radove.

Radilište su posjetili ministar unutrašnjih poslova USK Senad Kljajić, načelnik Općine Sanski Most Mustafa Avdagić, predstavnici UNDP-a i izvođača radova.

„Ovim će se stvoriti bolji uslovi za rad policijskih službenika, obzirom da je zgrada u kojoj je smještena policija izgrađena prije više decenija, rekao je između ostalog ministar Kljajić.

Šef kancelarije UNDP-a za područje Unsko sanskog kantona, Dino Kabiljagić, istakao je kako je ovo prvi projekt obnove jedne policijske zgrade u Bosni i Hercegovini.

Načelnik Općine Mustafa Avdagić, zahvalio je UNDP-u, naglasivši kako i lokalna vlast u ovom projektu sudjeluje dijelom sredstava.

Radovi na obnovi zgrade Treće policijske uprave predviđaju promjenu krova i kompletne stolarije, kao i unutrašnju sanaciju i uređenje prostorija.

KOMENTARI:
Loading...