Gradsko komunalno preduzeće Komrad godinu na izmaku pamtiti će kao jednu od uspješnijoj poslovnih godina budući da je ovo preduzeće u 2014.godini pored kupovine poslovne zgrade u Vedrom Polju, finanacijaske stabilizacije preduzeća, uspjelo osnažiti vozni park za zimsko održavanje grada i čistoće bihaćkih ulica.

Potvrda tome jeste i današnja isporuka novih 64 plastičnih kontejnera za selektivno odlaganje otpada i nabavka višenamjenskog kamiona za odvoz smeća i čišćenje snijega.

Vrijednost investicije je preko 80.000 KM, a tokom posjete mr.sci. Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, istakao je da je GKP Komrad u posljednje dvije godine izraslo u respektabilnu firmu koja se brine o čistoći grada i prohodnosti lokalnih cesta u zimskom periodu.

„I pored teške ekonomske situacije u državi zahvaljujući maksimalnom zalaganju svih uposlenika i podršci grada Bihaća, ali i građana koji redovno izmiruju svoje obaveze, možemo reći da je ova godina bila uspješna za naše preduzeće. Nabavili smo nove kontejnere za selektivno odlaganje otpada zahvaljujući kojima ćemo u narednim danima kompletirati 31 eko otok u gradu„ – kazao je direktor Hadis Jusić.

KOMENTARI:
Loading...