Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, darovao je danas 149 beba rođenih u periodu juni –septembar 2015.godine. Time se nastavlja sada već tradicionalna akcija podrške gradske uprave Bihaća novorođenim bebama njihovim roditeljima. I ovaj put novorođene bebe dobile su novčani dar od 150 KM, a Grad Bihać ove godine izdvojio je 90.000 KM u budžetu za novorođene bebe.

“ Ono što sam u kampanji prije tri godine obećao to evo kao prvi čovjek Bihaća i ispunjavam i zaista sam sretan kada se svaki put susretnem sa bračnim parovima koji su uprkos teškim vremenima odlučili se za djecu i to je najveće bogastvo koje oni imaju,ali i bogatstvo našeg grada Bihaća “- kazao je gradonačelnik Galijašević.

On je istakao da je zahvaljujući i podršci Grada Bihaća, natalitet u posljednje dvije godine u Bihaću u porastu , a do sada je Grad Bihać izdvojio 180.000 KM za 1370 novorođenih beba u 2013,2014 i prvih devet mjeseci 2015.godine.

„ Kad uzmete u obzir da je ekonomska situacija u našoj zemlji izuzetno teška i da su radničke plate male, da kasne sve pripadajuće naknade porodiljama, onda je ovaj naš dar izuzetno bitan i uz besplatan prijevoz srednjoškolaca za mene izuzetno bitan„- dodao je gradonačelnik Galijašević.

KOMENTARI:
Loading...