Nije priznao i nije rekao

Kolege portali satraše sa naslovima kako je efendija Selvedin Beganović lagao za napade na sebe, kao u smislu da je slučaj riješen. Ne, efendijin sin je priznao da je lažio jedan napad, na samog sebe, ostali napadi koji su se desili u Krajini nad efendijom još uvijek nisu rasvijetljeni. Istraga je u toku, slučaj neriješen.

Još uvijek. Pri tom, s obzirom da je slučaj posljednjeg napada lažiran, da nisu ekstremisti u pitanju, sam efendija izgubio je obraz u medijima čiji je miljenik bio. U avazu ga nema već danima, čak sad najbolje kotira na medijima iz Republike Srpske, gdje je već postao ekspert za terorizam tako da se i Galijaševiću smrklo pred očima.

Također, ništa nije dokazano ni za njegovu vezu sa Kebom. Policija ništa nije rekla za to, tužilaštvo ništa nije reklo za to, avaz ništa nije rekao za to. Znači ta stvar službeno ne postoji. Postoje samo riječi koje Beganović, napadani efendija u bjegstvo, poluazilu, godišnjem otkazu, govori. A on je fino rekao, Kebo me je nazvao nakon svakog napada na mene a drugi nisu. Iz zahvalnosti tom čojeku zvao sam ga u čaršiju na kafu. Taman smo posjedili kad naiđe neka televizija, vele hoćete li dati izjave.

Ne znam bogami ni koja (RTRS). To su njegove riječi. Čak šta više, mnoštvo njegovih riječi i jesu problem za policiju, jer toliko se priča isprepliće, mnogo se što šta i ne uklapa odmah, al poslije efendija to nekako uklopi i vazi li vazi. Ne priznaje da je išta kriv, a niko ga ni za kakvu krivicu ni ne optužuje. Odjeljenje kantonalnog mupa za x slučajeve moraće kad tad reći građanima kako se ova priča završava.

KOMENTARI:
Loading...