U okviru projekta „CREDO Krajina“ koji finansira Švedska, Agencija za razvoj preduzeća Eda iz Banjaluke je 20. aprila 2015. godine objavila drugi javni poziv za grant sredstva iz razvojnog fonda projekta. U vezi sa tim će se održati prezentacije, prilikom kojih će zainteresovani privrednici i drugi uvaženi gosti biti upoznati sa najvažnijim elementima javnog poziva. Prezentacije će biti organizovane prema sljedećem rasporedu:

– Banja Luka, u utorak, 28. aprila 2015. sa početkom u 13.00 sati, u prostorijama Hotela Bosna, ulica Kralja Petra I Karađorđevića br. 97;

– Prijedor, u srijedu, 29. aprila 2015. sa početkom u 11.00 sati, u prostorijama Zavoda za izgradnju, ulica Miloša Obrenovića 18c;

– Bihać, u četvrtak, 30. aprila 2015. sa početkom u 13.00 sati, u prostorijama Privredne komore USK, Trg Maršala Tita b.b.

Grant sredstva su namijenjena privrednim društvima iz metalske industrije, drvne industrije, prehrambene industrije, te proizvodnje kože i obuće sa projektnog područja. Sredstva su namijenjena unapređenju konkurentnosti poslovanja, kreiranju novih i očuvanju postojećih radnih mjesta. Osim privrednih društava, za podršku iz razvojnog fonda mogu da apliciraju i jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije. Od svih korisnika se traži sufinansiranje u iznosu od 50% od vrijednosti projekta. Maksimalan iznos granta po projektu koji se može odobriti je 30.000 KM. Ukupna sredstva namijenjena za drugi javni poziv iznose 926.499,00 KM. Od ukupnog raspoloživog iznosa iz razvojnog fonda projekta, za ovaj javni poziv, 78% sredstava je namijenjeno privrednim društvima. Javni poziv je otvoren do 20. maja 2015.

Javni poziv sa detaljnim informacijama i svom pratećom dokumentacijom možete preuzeti na web stranici http://www.edabl.org/uploads/admin/Poziv_CREDO_april_2015.pdf .

Razjašnjenja u vezi sa javnim pozivom za grant sredstva iz razvojnog fonda projekta CREDO Krajina se mogu dobiti na osnovu upita koji se moraju dostaviti isključivo pisanim putem, putem elektronske pošte eda@edabl.org ili telefaksa 051/318-838, sa jasnom oznakom da se radi o pitanju u vezi sa javnim pozivom za grant sredstva. Odgovori na pitanja će biti objavljeni na web stranici Agencije za razvoj preduzeća Eda http://www.edabl.org/Credo/Saopstenja.aspx?CatID=13.

 

KOMENTARI:
Loading...