Udruženje građana “Bosanske krajine” u Sarajevu, “SIMPOSAR” i Agencija IBC organizuju promociju filma, “Naša brazilska priča” Sabahudina Topalbećirevića, u Bihaću 29. april (srijeda), u Kulturnom centru Bihać, u 20,00 sati.

POKROVITELJ:

GRAD BIHAĆ

PRIJATELJI:

Udruženja navijača: “Ljuti Krajišnici”, “Sila Nebeska” i “Šejtani”

Gosti na promociji filma su rukometaši BiH, koji će, dan poslije, u Cazinu igrati sa Litvanijom.

Naša brazilska priča je dokumentarni film posvećen fenomenu nogometne reprezentacije BiH. Priča počinje još iz vremena kada su igrači iz BiH činili okosnicu čuvenog jugoslovenskog tima predvođenog Ivicom Osimom, preko ratnih vremena, do prvih revijalnih utakmica i stvaranja prvog tima koji je počeo igrati zvanične utakmice.

Film govori o fenomenu naših navijača, o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i o njenom opstanku.

Priča kroz koju nas vodi Sabahudin Topalbećirević, koji je dugogodišnji komentator i novinar koji je bio sudionik većine utakmica naše reprezentacije.

U filmu se pojavljuju i svima poznata fudbalska imena među kojima su i Ivica Osim, Safet Sušić, Ćiro Blažević, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Muhamed Konjić i drugi.

Priča završava posljednjim kvalifikacijama.

Učesnici projekcije: sportisti i navijači, učenici i studenti, te građani.

“Jako sam uzbuđen pred premijeru, jer smatram da je Krajina najbolji dio Bosne i Hercegovine” – dodao je Sabahudin Topalbećirević na kraju razgovora.

Dođite i pogledajte film koji kroz nogomet priča historiju nas i naše države, jer ipak nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu.

KOMENTARI:
Loading...