Ženska U16 reprezentacija košarkaška Bosne i Hercegovine otputovala je kasno sinoć u Skoplje, gdje je u periodu od 17. do 26. avgusta očekuje Evropsko prvenstvo B divizije.

Selektor Slobodan Kecman na put je poveo sljedećih 12 igračica: Ksenija Mitrić (Celje), Dragana Zubac (Mladi Krajišnik), Merjema Bučuk (Čelik), Uma Bobić, Azra Nikšić (Konjic), Sanja Radulović (Sloboda), Tanja Milošević (Crvena Zvezda), Marija Kešeljević (Trebinje 03), Emina Selimović (Željezničar), Ines Babić (Play off), Anica Skrivan (Trebinje 03) i Jovana Kovačević (Orlovi).

– Očekivanja su najbolja moguća. Nadam se da će nas poslužiti zdravlje, da ćemo dati sve od sebe i svaku utakmicu odigrati najbolje što možemo. Koliko će to biti dovoljno, vidjet ćemo na kraju. Protivnike polovnično znamo, prikupili smo materijale, ali sigurno da postoje i određene nepoznanice. Nezgodna je stvar što su nam se dvije ponajbolje igračice priključile tek na dan puta, ali nadam se da će se kroz utakmice što bolje uklopiti i da ćemo odigrati što bolje možemo – kazao je selektor Slobodan Kecman.

Bosna i Hercegovina nalazi se u D grupi Evropskog prvenstva u Skoplju, zajedno sa selekcijama Slovačke, Velike Britanije, Danske, Švajcarske i Albanije. Prvi meč bh. kadetkinje odigraće u četvrtak, 17. avgusta od 12 sati protiv selekcije Slovačke.

Komentari: