Na području Bihaća proglašeno stanje prirodne nesreće

2 min. čitanja

Štab Civilne zaštite Grada Bihaća donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Grada Bihaća.
Na današnjoj redovnoj sjednici štaba Civilne zaštite Grada Bihaća razmatrane su informacije sa terena.

U Gradu Bihaću nema stradalih ili povrijeđenih uslijed poplava.

Jedinica CZ za spašavanje na vodi i pod vodom uz pomoć Crvenog križa Grada Bihaća i organizacije Pomozi.ba cjelodnevno je vršila dostavu hrane i pitke vode za mještane naselja Klisa do kojeg je odsječena putne komunikacije.

Ponovo je uspostavljena putna komunikacija Kulen Vakuf – Martin Brod koja je bila prekinuta. Na svim rizičnim putevima regulaciju saobraćaja vrše pripadnici MUP-a USK.

Jedinica za čistoću CZ pri JKP Komrad doo neprekidno radi na punjenju vreća za pijesak i distribuiranju istih mjesnim zajednicama u komunikaciji sa predsjednicima MZ na terenu.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić danas je lično ponovno obišao sve mjesne zajednice koje su suočene sa poplavama. Na terenu pri pomoći svojim sugrađanima su se dobrovoljno angažirali i brojni građani.

Prema informacijama sa terena u MZ Martin Brod, Kulen Vakuf, Orašac, Ripač, Golubić, Jezero privilica, Donje Prekonunje, Ozimice 1 – ul. Irfana Ljubijankića, Kralje – Vrkašić i Pokoj, tj. u desetak bihaćkih mjesnih zajednica poplavljeno je preko 200 objekata i veliki broj poljoprivrednih površina odnosno usjeva.

To je bio povod da Štab CZ Grada Bihaća na današnjoj redovnoj sjednici donese Odluku o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće na području Grada Bihaća.

Podijeli ovaj članak