Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je počela pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Španiji. Prvo ime našeg tima i član zagrebačke Cedevite Džanan Musa putem svoje Facebook stranice zatražio je od bh. javnosti da pruži mir njemu i njegovim saigračima.

Musa smatra da njegove kolege trebaju mir kako bi napravili još jedan veliki rezultat nakon zlatne medalje na Evropskom kadetskom prvenstvu prošle godine u Litvaniji.

“Mislim da je nekorektno da mi i bh. javnost očekujemo nešto od Svjetskog prvenstva iz razloga što nemamo svoj mir. Danas nakon press konferencije smo se vratili u Kakanj i odigrali katastrofalan trening na kojem se još jedan naš igrač povrijedio. Zaista nam je potreban mir kako bi se što bolje pripremili i bili maksimalno fokusirani samo na košarku. Od ovog treninga nećemo davati više izjave ni ja niti moji saigrači. Prije Evropskog prvenstva bili smo totalni anonimusi, a poslije su nas svi vukli za rukav. Molim sve da nam pruže jedan mir ako žele da im priredimo ponovo 50.000 ljudi u Sarajevu”, napisao je Musa.

Svjetsko prvenstvo će se održati u Španiji od 23. juna do 3. jula. Naš tim se nalazi u grupi D zajedno sa Francuskom, Južnom Korejom i Dominikanskom Republikom.

KOMENTARI:
Loading...