MUP USK ne zna gdje se nalazi Afganistanac osumnjičen za silovanje?

2 minute čitanja

Gdje se nalazi tridesetogodišnji Afganistanac koji je navodno u noći sa 12. na 13. avgust pokušao silovati Bišćanku u njenom stanu, jučer u tom krajiškom gradu niko nije znao.

Snežana Galić, portparol MUP-a USK, kazala je za „Avaz“ da ne može precizirati gdje se Afganistanac jučer nalazio te je podsjetila da policija može zadržati osobu osumnjičenu za krivično djelo 24 sata, ali samo ako se dogodilo krivično djelo.

– U ovom slučaju još ne znamo ni ima li ni koje je krivično djelo u pitanju – kazala je Galić.

Dodala je da se o događaju kada je prije nekoliko dana jedan migrant ušao neovlašteno u stan jedne porodice u Bihaću još vodi istraga, a o svemu je obaviješten i kantonalni tužilac.

– Tek po okončanju istrage bit će utvrđeno hoće li to biti okvalificirano kao krivično djelo, a ako istraga pokaže da jeste krivično djelo, znat će se po njenom okončanju i koje je – kazala je Galić.

Ona je potvrdila da je policija obavila razgovor s bračnim parom iz Bihaća koji je prijavio neovlašten ulazak migranta u njihov stan, a Bišćanka, majka dvoje djece, kako su prenijeli tamošnji lokalni portali, sumnjiči migranta i za pokušaj silovanja.

Galić je kazala da je taj migrant identificiran i saslušan, a da njoj nije poznato hoće li putem Službe za strance biti zatraženo njegovo izmještanje u centar zatvorenog tipa, odnosno u Migracioni centar u Istočnom Sarajevu.

Ne želi medijsku pažnju

Bišćanka, navodna žrtva napada, jučer nije bila raspoložena za davanje izjava, kao ni njen suprug.

– Ne želimo davati nikakve izjave dok se cijeli slučaj ne završi. Izjave sam dala samo policijskim službenicima, a nikome od novinara. Dosta nam je medijske pažnje i ne želimo o tome više pričati, dok god policija ne kaže sve onako kako i stoji u zapisniku. Idemo do kraja, odnosno dok svu istinu javnosti ne kažu upravo predstavnici MUP-a USK – kazala je A. M. (podaci poznati redakciji), žrtva navodnog napada.

avaz.ba

Podijeli ovaj članak