20.6 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 23 Juna, 2021

Muftija Kudić: I nakon ramazana zadržati lijepo ponašanje i ostati u molitvi

Vjernici u Unsko-sanskom kantonu (USK) su u svim džamijima i mesdžidima klanjali bajram-namaz, a centralna svečanost održana je u Gradskoj džamiji u Bihaću.

 

Bajram-namaz predvodio je bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić, koji je vjernicima u hutbi poručio da i nakon svetog ramazana zadrže manire lijepog ponašanja i ostanu u skrušenoj molitvi.

“Ovo je najbolje vrijeme za zajedništvo. Zato obratite pažnju na svoje najbliže, nastavite svima pomagati u okviru svojih mogućnosti i ostanite u skrušenoj molitvi. Zadržite manire lijepog ponašanja, ljudski se ophodite prema svima, te tako olakšajte i sebi i drugima ovo izazovno vrijeme. Nastavite tamo gdje ste stali u svetom mjesecu ramazanu”, riječi su Mehmeda ef. Kudića.

Bihaćki muftija je podsjetio i na važnost poštivanja sutrašnjeg Dana šehida, odnosno odavanja počasti najhrabrijim braniocima Bosne i Hercegovine.

“Naši šehidi moraju nam biti uzor, jer su za ono što su najviše voljeli i poštovali, kao i za našu slobodu i budućnost, položili svoje živote. Zato je najmanje što mi možemo učiniti, da drugog dana Bajrama budemo na mezarlucima i šehidskim obilježjima, te zajedno uz molitvu odamo dužno poštovanje”, dodao je muftija Kudić.

Bajram-namaz u svim džamijama i mesdžidima Unsko-sanskog kantona klanjan je uz strogo pridržavanje aktuelnih epidemioloških mjera.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci