Jedna objava na FB ovih dana je izazvala pravu revoluciju, doživjela mnoge podjele, a napisao ju je jedan mladi Kladuščanin, koji je razočaran i svojom državom i današnjim društvom. Portal  Vam prenosi objavu/pismo u cjelosti.

Zovem se Fahrudin Šišić. Imam 30 godina i nezaposlen sam, a kako u ovoj našoj lijepoj domovini korupcija vlada od dna do vrha u svim segmentima društva, pitanje je da li ću ikad i imati posao. Završio sam Fakultet sporta i tjelesnog odgoja sa najvišim ocjenama, upisao i završio drugi ciklus studija na Univerzitetu u Sarajevu takođe sa najvišom ocjenom i stekao zvanje MAGISTAR SPORTA I TJELESNOG ODGOJA, ali ni to izgleda nije dovoljno. Napisao sam na desetine molbi, išao na bezbroj razgovora, ali svugdje nailazim na prozirna obećanja (zavlačenja).

U svojoj sredini (Velikoj Kladuši) nemam kome da se obratim. Da li je možda razlog to što nisam odgojen da nekog mrzim, da dijelim ljude na ove i one; na naše i njihove (mama me naučila); što nisam član ni jedne stranke; što je moj otac bio jedan od onih što su branili ovu državu ili možda postoji još neki razlog?

UMORAN SAM… I STID ME JE… Stid me je što su moji roditelji toliko izdvojili i uložili u mene i moje obrazovanje, a ja od roditelja moram tražiti marku ili dvije da u gradu u kojem sam odrastao popijem kafu.

Posramljen sam kad se svaka dva mjeseca moram evidentirati na zavodu za zapošljavanje unaprijed znajući kakav je ishod. Nisam odgojen da pljujem ovu državu i društvo, ali sam razočaran i tužan.

KOMENTARI:
Loading...