Unsko-sanski kanton

Mladen Ivanić boravio u radnoj posjeti Općini Sanski Most

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, boravio je danas u radnoj posjeti Općini Sanski Most. S Mustafom Avdagićem, načelnikom Općine,  predstavnicima lokalne administracije i povratničkih udruženja razgovarao je  o problemima građana srpske nacionalnosti koji su se vratili na ove prostore.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić,  je prilikom posjete Sanskom Mostu  obišao spomen kompleks „Šušnjar“ koji je posvećen žrtvama fašističkog terora iz 1941. godine, te je odao   počast svim nevino stradalim. Nakon toga upriličen je sastanak u zgradi Parohijskog doma u Sanskom Mostu, gdje se razgovaralo o problemima povratničke populacije.

U zgradi lokalne administracije, Ivanića je primio načelnik Mustafa Avdagić, sa saradnicima, te ga upoznao s trenutnim društveno – ekonomskim prilikama u Sanskom Mostu. Posebna pažnja posvećena je problematici povratnika, te je usaglašen stav da se u narednom periodu više pažnje posveti rješavanju ovog pitanja.

Načelnik   Avdagić ovom prilikom je istakao kako će se u narednom periodu realizirati nekoliko ekonomskih projekata u mjestima gdje Srbi čine većinsko stanovništvo, što će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta i zapošljavanja povratnika.

Delegacije su nakon sastanka u općinskoj zgradi posjetile Mjesnu zajednicu Lušci Palanka, gdje je održan sastanak s povratnicima u ovo mjesto. Također, obavljena je i posjeta budućoj fabrici peleta u tom mjestu čije je otvaranje najavljeno za mjesec maj.

KOMENTARI:
Loading...