Tokom protekle noći u Cazinu, tačnije u ulici Generala Izeta Nanića – Autoservis Čavkić, izvršena je provala i teška krađa, navodi se u izvještaju Civilne zaštite Cazin.

Kako dalje saznajemo od portparola MUP-a USK, otuđene su sekundarne sirovine (željezo, bakar, aluminijum), a daljnjim pregledom objakta pronađena je i jedna osoba koja je lišena slobode. Više možete pročitati u detaljnom izvještaju MUP-a USK.

-Dana 09.07.2015 godine u 23,40 sati putem telefona u Policijsku stanicu obratilo se nepoznato lice te prijavi da se nalazi kod svoje porodicne kuce i da cuje jaku buku u ulici Gen. Izeta Nanica, tacnije u jednom od objekata koji se nalazi u sklopu auto servisa «Cavkic», te da sumnja da je provala u toku. Na lice mjesta upucene su patrole policije gdje je kod jednog od objekata-skladista koje je u sklopu auto servisa «Čavkić», pronasla tri platnene putne torbe i dvije vece PVC vrece u kojim se nalazila sekundarna sirovina (bakar, aluminijum i zeljezo), kao i jedan rebrasti elektricni radijator. Obilaskom uzeg i sireg lica mjesta patrola policije je  u neprosrednoj blizini auto servisa «cavkic», uocila i legitimisala H. T. rodjen 1988 godine u Cazinu gdje je i nastanjen koji je lisen slobode i nad istim je zavedena kriminalistiska obrada zbog sumnje da je pocinio krivicno djelo KD “Teska kradja“. 

KOMENTARI:
Loading...