Danas je održana press konferencija Vlade Unsko-sanskog kantona, na kojoj su se prisutnima obratili premijer Vlade Mustafa Ružnić, ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta Damir Omerdić i ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljajić.

Oni su se osvrnuli na Izvještaj Komisije za analizu stanja u ustanovama , predškolskog, osnovnog i srednjeg odgoja i obrazovanja. Kazali su da je Vlada Kantona na posljednjoj sjednici, održanoj prošle sedmice, zadužila Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta da imenuje komisiju koja će, u skladu sa ovim izvještajem, sačiniti prijedlog mjera za otklanjanje utvrđenih nedostataka.

Premijer Mustafa Ružnić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Damir Omerdić i Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova u Vladi Kantona najavili su da će Izvještaj biti proslijeđen i Kantonalnom tužilaštvu.

Na pojedine anomalije se osvrnuo ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljajić, koji je kazao kako postoje informacije informacije da su pojedini prosvjetni radnici bili na bolovanju kod nas, a istovremeno radili određene poslove u zemljama EU. Spomenuo je da škole sa istom kvadraturom imaju veliku razliku u potrošnji energenata. “Tako jedna škola plaća 14.000 KM, dok druga preko 40.000 KM. Centralizacijom sistema javnih nabavki ćemo riješiti ove probleme.”, rekao je ministar Kljajić.

Nadovezao se ministar Kljajić i na komentare da će zatvorene škole biti potencijalni centri za migrante, kazavši kako Vlada USK ima i dalje isti stav, a taj je da nema otvaranja novih centara, posebno ne u školama.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...