Ministar obrazovanja u Vladi USK Adis Muharemović, zajedno s načelnikom Općine Aganom Bunićem i saradnicima posjetio Osnovnu školu u Bužimu. Razlog posjete je zamjena stolarije i oblaganje toplotnim izolatorom školske zgrade.

Ministar Muharemović nije krio svoje oduševljenje posebno kako kaže jer je prije samo nekoliko mjeseci, prvu posjetu u svom mandadu imao u upravo ovoj školi gdje je zatekao problem sa grijanjem i prijevozom djece. Danas je, kako kaže, OŠ Bužim primjer kako trebaju funkcionisati sve ostale škole u kantonu.

Direktorica škole Jasmira Mehić navela je probleme sa kojima se susreću, pored ostalih plaćanje vode za sve škole sa područja općine koje u odnosu na druge u kantonu uvijek kasne.

Načelnik Bunić izrazio je zadovoljstvo posjetom ministra i rekao da će uvijek biti na raspolaganju da obrazovne ustanove na području ove općine funkcionišu i dobiju ono što zaslužuju kao i svi ostali. Posebno se osvrnuo na područnu školu u Bućevcima, te dijelom školu na Lubardi koja još nije u pravom smislu riječi stavljena u funkciju.

KOMENTARI:
Loading...