U Kantonalnom sudu u Bihaću danas je održano ročište u krivičnom predmetu protiv osumnjičenih Mehmeda Rekića i Dragana Pavlovića za krivično djelo učešća u ubistvu Nedžada Kličića zvanog Rambo. Pred sudijom za prethodno saslušanje razmatrani su sporazumi o priznanju krivnje postignuti tokom ovog mjeseca sa Tužilaštvom USK.

Nakon što je 10-og marta ove godine zaključen sporazum o priznanju krivnje sa Kantonalnim tužilaštvom, danas je neočekivano došlo do obrata u pogledu optuženog Mehmeda Rekića.

Tokom razmatranja sporazuma u kojem je optuženi na temelju priznanja krivnje prihvatio krivično – pravnu sankciju od 3 godine i šest mjeseci zatvorske kazne, Rekić se predomislio i povukao svoj pristanak. Odustajanjem od sporazuma, postupak protiv Rekića vraća se na  početak, uz izdvajanje iz postojećeg, te uz spajanje sa postupcima protiv optuženih Harisa Gredelja i Sabahudina Ikeljića. Za razliku od Rekića, optuženi Dragan Pavlović je ostao pri sporazumu koji je postignut 13-og marta ove godine sa Tužilaštvom USK.

Pavlović je ovim aktom prihvatio krivično pravnu sanskciju od 2 godine i 10 mjeseci zatvora, te status svjedoka ukoliko to bude traženo od Suda, odnosno Tužilaštva. S obzirom da su branitelj optuženog i optuženi, a zatim i zastupnik optužnice bili saglasni u pogledu ovog akta, sudija za prethodno saslušanje Nurija Dervišević je rješenjem prihvatio sporazum. Uz sporazum, zastupnici optužnice i odbrane izrazili su saglasnost i u pogledu puštanja Pavlovića iz pritvora zbog njegove korektnosti i kooperativnog odnosa tokom vođenja postupka.

KOMENTARI:
Loading...