U organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Karlovac i Karlovačke županije u ponedjeljak je, 29. juna, u prostoru HGK Županijske komore Karlovac, održana međunarodna konferencija na temu “Prometno povezivanje na pravcu Novo Mesto – Karlovac – Bihać”.

Na konferenciji su sudjelovali politički predstavnici, gospodarstvenici  i prometni stručnjaci iz Dolenjske i Bele krajine (Slovenija), Unsko – sanskog kantona (BiH) i Karlovačke županije. Prometnu infrastrukturu i planirane pravce  u Karlovačkoj županiji su na ovom skupu predstavili župan Ivan Vučić i predsjednik HGK Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman. U ime Dolenjske i Bele krajine o 3. prometnoj razvojnoj osi govorili su župan Novog Mesta Gregor Macedoni i direktor Gospodarske zbornice Dolenjske i Bele krajine Tomaž Kordiž.

O razvoju prometne infrastrukture i planiranim cestovnim pravcima u Unsko-sanskom kantonu govorili su ministar prometa u Vladi Unsko-sanskog kantona Vid Šantić, ministar za gradnju i prostorno uređenje Tahir Nuhić i predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Ismet Pašalić. Temeljni zaključak sa ovog skupa je da lokalne i regionalne vlasti triju država moraju čvršće surađivati oko ovog projekta i zajedničkim snagama ići prema svojim središnjim državnim vlastima kako bi mogli kapitalizirati već pripremljene projekte te kako bi oni dobili državni i međunarodni značaj. Konferenciju je u ime domaćina otvorio predsjednik HGK Županijske komore Karlovac dr.sc. Zlatko Kuzman.

KOMENTARI:
Loading...