7.4 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 4 Marta, 2021

Ljudi velikog srca- mladi fotograf iz Krajine sredstva od slike poklanja Udruženju distrofičara Bužim

Krajina je uvijek imala svoje velike i humane ljude. To pokazuje i gest mladog fotografa iz Bužima, Džanana Kišmetovića.

 

Svoju fotografiju izradio je na platnu, te je postavio na aukciju. Sav novac koji dobije od prodaje fotografije, usmjerit će udruženju distrofičara Bužim za kupovinu vozila koje im je neophodno. U cjelosti prenosimo Džnanovu objavu s društvenih mreža.

“S obzirom da je ovo jedna od meni najdražih fotografija koje sam uslikao, došao sam na ideju da pomoću nje pomognem koliko mogu našem Udruženju distrofičara Bužim. Naime, oni su pokrenuli humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za kupovinu kombija koji je namijenjen za prijevoz osoba s invaliditetom.

Vrijednost ovog vozila je 40.000 KM, a humanitarna akcija je bila jedini način da se ovaj novac sakupi. Stoga sam došao na ideju da ovu fotografiju Bužima na platnu, izrađenu u veličini 100x70cm stavim na aukciju te novac koji dobijem za nju predam udruženju distrofičara Bužim. Početna cijena je 100KM. Molim Vas da pišete ponude u komentare. Aukcija traje do 03.02.2021. i završava tačno u 19:00 sati”- napisao je na svome FB ovaj sjajni mladi umjetnik i fotograf.

 

Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u ovu akciju i pomognu onima kojima je pomoć potrebna, a takodjer, dobrim i humanim ljudima kao što je Džanan želimo zdravlje, sreću i uspjeh u radu i životu.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci