Rukometni savez BiH koji još uvijek egzistira zavezanih ruku, bez novog, tačnije ikakvog ID broja, uskoro će dobiti novog generalnog sekretara a to će, ukoliko ne bude drastičnog preokreta, biti Lejla Hajrulahović iz Cazina. Rukometni savez BiH još uvijek se nalazi u bezizlaznoj situaciji, no i pored svih problema zatvorena je finansijska konstrukcija za predstojeće, januarske utakmice sa Švicarskom. -Komisija u sastavu Slobodan Zadro, Goran Raca i Nedim Musić bila je zadužena da provjeri aplikacije za novog generalnog sekretera.

Zaprimili smo dokumentaciju za dva kandidata, a konstantovano je da je jedna nepotpuna i kao takva nije ušla u izbor. Tako da je jedini kandidat ostala Lejla Hajrulahović, za koju komisija smatra da ispunjava sve uslove iz konkursa.

Komisija je također mene zadužila da obavim razgovor s kandidatkinjom i to će biti učinjeno u petak, najkasnije ponedjeljak, nakon čega ćemo uputiti prijedlog Upravnom odboru, kazao je predsjednik RSBiH Amir Zahirović.

On je također istakao da je zatvorena finansijska konstrukcija kada su u pitanju dvije naredne utakmice kvalifikacija za SP 2019., sredinom januara protiv Švicarske. Bilo je pitanje kako će se sredstva koja već postoje aktivirati. -Mnogo su nam pomogli gradonačelnik Tuzle i Vlada Tuzlanskog Kantona. Tamo ćemo igrati domaću utakmicu. Što se gostujuće tiče, obezbijeđene su avionske karte, smještaj, pa s te strane imamo čistu situaciju kao rijetko kad do sada. Brine nas to što još nemamo ID broj. Još čekamo potez federalnog Ministarstva finansija, riječi su Zahirovića.

Komentari: