Povodom događaja koji se jučer desio, ispred Kantonalnog suda u Bihaću, dok je u toku bilo ročište protiv ratnog zločinca Fikreta Abdića i njegovih saradnika, oglasila se Elma Đogić, zastupnica u PD PFBIH, prenosimo u cjelosti u nastavku⤵️

“Povodom priloga objavljenog u informativnoj emisiji DNEVNIK RTVUSK-a od 21.06.2020.godine, članka objavljenom na portalu USK.INFO „VIDEO- ispred kantonalnog suda napadnut novinar portala uskinfo.ba od strane Abdićevih pristaša“ te članka
objavljenom na portalu AVAZ.BA pod nazivom

„Sve snimljeno: Pogledajte kako su pristalice Fikreta Abdića napadale novinara“ radi zaštite digniteta članova Laburističke stranke BiH i istinitog informiranja javnosti objavljujem slijedeći
DEMANTI

Ovim putem u potpunosti demantujem navode koji su sadržani u prethodno navedenim člancima „…nekoliko desetaka razjarenih Kladuščana i napadne našeg novinara…“ i ističem, da sam ja , Elma Đogić, zastupnica u Predstavničkom Domu Parlamenta Federacije BiH svjesno upozorila snimatelja nepoznatog indentiteta za neovlašteno snimanje, imajući u vidu da isti nije nosio službenu akreditaciju i nije bio u pratnji novinara koji bi eventualno tražio izjave okupljenih.

Na neprofesionalan način, prikrao se iza leđa okupljenih građana, neovlašteno snimao privatne razgovore prisutnih bez njihovog odobrenja.

Svima je nepoznato kojoj medijskoj kući pripada nepoznati snimatelj, obzirom da u DNEVNIKU RTVUSK-a se navodi da je to snimatelj BHRT-a na portalima se navodi da je on novinar portala USKINFO.BA.

Kao što smo mogli vidjeti na portalima, snimljeni materijal se zloupotrebio u više medijskih kuća, kojeg je nepoznati snimatelj vjerovatno unovčio, da bi se članovi i simpatizeri Laburističke stranke BiH po zna koji put napravili građanima drugog reda i da bi se bacilo sjeme mržnje prema nama drugim građanima Unsko-sanskog kantona.

Ovim putem napominjem da jučerašnje okupljanje nije bio javni skup, kako se navodi u DNEVNIKU USK-a i ističem činjenicu da u Policijskoj stanici Bihać nije zabilježeno narušavanje javnog reda i mira od strane okupljenih kako je to navedeno.

Nadalje demantujem navode da je prisutnima ispred kantonalnog suda u Bihaću izdat prekršajni nalog od strane ministarstva unutrašnjih poslova o čemu mogu posvjedočiti prisutni građani.

Ističem da nismo „Abdićeve pristaše“ nego članovi i simpatizeri Laburističke stranke BiH u kojoj je Fikret Abdić ekonomski strateg čiji koncept razvoja smo prihvatili.

Napominjem javnost da uživamo ista prava na političko opredjeljenje, kao i svi ostali građani BiH, u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine i tražimo da se naša demokratska volja
poštuje.”
 

Elma Đogić
Zastupnica u PD PFBIH

Komentari: