KUD “Hasan Mujezinović” Cazin povodom akcije “Dan dječije radosti” u posjeti Centru za rani rast i razvoj djece

Danas su članovi KUD-a “Hasan Mujezinović” posjetili  ZU “Dom zdravlja” Cazin u sklopu kojeg postoji  i Centar za rani rast i razvoj djece. U veoma opuštenoj atmosferi, članovi KUD-a  su imali priliku upoznati se sa radom ovog Centra.

Za svega nekoliko minuta uspjeli smo upoznati se sa predivnom djecom koja dva do tri puta sedmično borave u prostorijama Centra. Odmah po ulasku osjetila se toplina i nije nas prevario predosjećaj da će ova posjeta biti ugodna, a ponajviše upravo za mališane koje smo tamo zatekli. Ubrzo smo se svi združili kroz dječije pjesmice, igru i ples. Naravno, za podjelu paketića zadužen je bio Djed Mraz i njegov kolega slonić TIRU-LIRU.

Zabava je trajala oko 1 sat. Za paketiće su se ovaj put pobrinuli, vrijedni članovi KUD-a prikupljanjem donacija, pakiranjem paketića, te njihovom podjelom. Veliku podršku ovoj akciji dali su: AS – JELAH doo, Poslovnica Cazin, te “MIKROFIN” Cazin svojim novčanim donacijama.

Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli da danas u dječija srca unesemo barem trunku radosti. Svi članovi KUD a-“Hasan Mujezinović” Cazin su složni u tome da se “DAN DJEČIJE RADOSTI” treba nastaviti, jer u našoj blizini ima još puno djece koja očekuju da ih neko posjeti . Ako uspijemo nasmijati barem još jedno dijete, … razveseliti  ćemo cijeli svijet …

KOMENTARI:
Loading...