Svoju dominaciju i status „regionalne karate sile„ takmičari Karate saveza Unsko sanskog kantona su potvrdili na Evropskom kupu održanom 30.04.2016. godine u Austriji gdje je domaćin preko 800 takmičara iz 95 klubova i 25 država bio grad Zell am See.

Karate selekciju USK-a činilo je 27 takmičara, te smo po broju osvojenih zlatnih medalja zauzeli, četvrto mjesto a u ukupnom poredku smo se plasirali na odlično drugo mjesto iza selekcije domaćina.

Ukupno je osvojeno: 4 zlatne, 5 srebrenih i 8 brončanih medalja.

Zlatne medalje su osvojili: Sara Mahmutović, Ema Nadarević, Kadetska muška ekipa u sastavu: Merdić, Midžić, Sadiković, muška ekipa U18 u sastavu: Cazinkić, Halilović, Mahmutović, Čehić.

Osvajači srebrenih medalja su: Sara Rekić, Tarik Salkić, Adna Delić, Semir Midžić i Ajdin Ćehić.

Brončanim medaljama su se okitili: Jusuf Murtić, Kanita Okanović, Badema Tahitović, Muhamed Murtić, Mustafa Merdić, Emil Sadiković, Aldin Mahmutović i Tarik Cazinkić.

Imajući u vidu brojnost, kvalitet takmičara, uprava i treneri su više nego zadovoljni postignutim rezultatima koji nas učvršćuju na liderskoj poziciji u regiji.

Sigurno je da će ukupna dešavanja na Karate sceni u našoj državi, koja su kulminirala ujedinjenjem Karate sporta u Bosni i Hercegovini, dati novi zamah takmičarima, selektorima, trenerima i upravi Karate saveza USK-a, da sa još čvršćom voljom i uvjerenjem idemo ka zacrtanom cilju a on je Olimpijada 2020. godine u Tokiju i neko od ovih šampiona u kimonu sa državnim grbom.

Glavni preduslovi su tu, ostaje nam rad i puna podrška svih nas, jer oni to zaslučuju.

KOMENTARI:
Loading...