Krajišnici nisu ekstremi, to su dragi ljudi

Predsjednik SDA Unsko-sanskog kantona Esad Bašagić jedan je od mnogih naših sugrađana koji priznaje da mu je više muka od slučaja napada na efendiju Beganovića. I to već odavno! Prije nego će Beganović odseliti u Visoko, gdje će se desiti samopovređivanje a zatim i priznanje njegovog sina za lažno prijavljivanje, u selu Trnovi posjetio ga je, između mnogih ostalih i veleposlanik republike Hrvatske.

Kasnije, veleposlanik se na prijemu našao i pored Bašagića i direktno ga upitao za slučaj Beganovića. Bašagić je sve po redu iznio da policija to treba da riješi, da je nevjerovatno kako u gradskim sredinama zločin se lako riješi (naša policija ima najveći procenat rješenih sl.) kamo li u jednom selu gdje svi vide sve a niko nije vidio nikoga, da je sve sumnjivo, ali i to da niko ne smije biti napadan ovdje, sigurnost za sve, ali da je i to problem što se nepotrebno strah stvara, da priča o terorizmu kod Bošnjaka te naročito slučaj Kebo…

U tom je veleposlanik prekinuo ne želeći ni da čuje, kakav Kebo, kakve sumnje, pa jasno je i sve tako. Naravno Bašagić se nije dao i ostao je pri svome, međutim, kako nam je kazao, toliko mu je muka i boli ga pomisao šta se radi ovom našem narodu. Pogotovo, veli, toj Velikoj Kladuši gdje se svašta preživjelo i gdje više niko nebi smio poigravati se s ljudima. I nije dozvolio da se svi mi kolektivno sumnjičimo i krivimo. Svi mi imamo djecu, svoje familije, pa niko od nas nije lud da bi odobravao takve stvari, smatra Bašagić. 

KOMENTARI:
Loading...