Kadetska reprezentacija BiH okupila se danas u Trening kampu NS/FS BiH u Zenici.

Među novim igračima kadetske reprezentacije BiH svoje mjesto dobio je i Demirel Veladžić iz Velike Kladuše, igrač FK “Sarajevo”, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Jedan je od najtalentovanijih nogometaša bordo kluba, te jedan od najmlađih strijelaca u historiji Sarajeva.

– “Zadovoljan sam svojim igrama u dresu Sarajeva, a imao sam priliku i da zaigram za prvi tim, te sam na debiju dao i gol. Meni je 16 godina i velika je stvar što sam dobio šansu da igram za seniorima”, ističe Veladžić.

Sam poziv u reprezentaciju dokazuje da je pred našim mladim Kladuščaninom velika sportska karijera, te da od ovog krajiškog nogometnog čuda možemo očekivati još puno toga na zelenom terenu.

Što se tiče okupljanja u Trening kampu NS/FS BiH Veladžić ističe da su ova okupljanja jako bitna kako bi se znalo u kojoj se formi nalaze igrači. S obzirom da ih sljedeći mjesec očekuje kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, koje se igra u Gruziji, ekipa nastoji biti što spremnija.

– “Ovakva okupljanja su od velike važnosti da bi se znalo u kakvoj smo formi i dali smo spremni za takmičenja jer nam sad slijede jako bitne i teške kvalifikacije. Nadam se da ćemo se što bolje pripremiti i da ćemo svi zdravi dočekati turnir u Gruziji”, istakao je Veladžić.

Mladom Kladuščaninu portal Cazin.NET čestita na pozivu i želi mu mnogo uspjeha u nadolazećim reprezentativnim obavezama.

KOMENTARI:
Loading...