Cazinski poljoprivrednici su, kontra svih poljoprivrednih udruženja Federacije Bosne i Hercegovine i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, najavili proteste za 20. decembar zbog neisplaćenih poljoprivrednih poticaja.

Potpuno oprečne izjave dobili smo od predstavnika poljoprivrednih udruženja, tačnije predsjednika Udruženja poljoprivrednika u FBiH Nedžada Biće i predstavnika Udruženja poljoprivrednika Općine Cazin Dževahira Babića, čiji interesi bi trebali da se podudaraju.

“Nema ni svrhe ni potrebe da se protesti održe. Prošlo je tek desetak dana od isteka roka za isplatu poticaja, što je zadovoljavajuće s obzirom na to da smo poticaje nekada čekali godinama. Dug neće biti prenesen u sljedeću godinu, a uvijek se prenosio od 15 do 50 miliona KM”, kazao nam je Bićo iz Sarajeva.

“Protest smo službeno najavili za 20. decembar 2018. godine. Predstavnici ostalih kantonalnih poljoprivrednih udruženja su odustali od zaključaka koje smo dogovorili 1. decembra u Tomislavgradu. Njima izgleda ne trebaju sredstva od poljoprivrednih poticaja”, kazao nam je Babić iz Cazina.

KOMENTARI:
Loading...