15.6 C
Bosanska Krupa
Ponedjeljak, 12 Aprila, 2021

Krajiški i bh. lideri prisustvovali akademiji za Dan nezavisnosti BiH u Prijedoru

Danas je u Čarakovu, općina Prijedor, mjestu koje je najviše stradalo u periodu 92.-95. godine održana svečana akademija i obilježavanje Prvog marta, Dana nezavisnosti BiH.

 

Na ovom dogadjaju se okupio veliki broj mještana ovoga mjesta i Prijedora, a svečanost je održana pod pokroviteljstvom predsjednika Skupštine grada Prijedor i u saradnji sa organizacija boraca i patriota ovoga mjesta.

 

Pored predstavnika iz ovoga entiteta, medju kojim i potpredsjednik Salkić, na akademiji su prisustvovali i predstavnici iz USK, premijer Mustafa Ružnić, ministar privrede Nijaz Kadirić, te zastupnik u Skupštini USK Jasmin Musić. Također, predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, sa delegacijom ove stranke je prisustvovao i podržao aktivnosti mještana ovoga kraja na realizaciji njihovih ciljeva.

 

Narod Čarakova i Prijedora je pokazao dostojanstvo i ostao uspravan cijelo vrijeme u pravednoj borbi za svoju domovinu BiH. Zato je posebna poruka da se, baš ovdje, na ovom mjestu obilježava na najsvečaniji način Dan nezavisnosti BiH, jedine naše domovine, poručeno je sa današnjeg skupa.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci