Još se sumiraju utisci burnog vikenda koji su obilježila dva, za političke prilike USK, važna događaja. Prvo su Poslanici u Skupštini USK-a održali vanrednu sjednicu i izvršili rekonstrukciju Vlade USK, a zatim su oni koji dvadeset godina predstavljaju i kreiraju politiku u KO SDA USK predvođeni Kasimom Mulalićem i Asimom Kamberom krenuli u politički obračun sa svima oko sebe, piže lokalni portal buzimpress.ba.

Javnosti je manje-više poznat epilog ovih događaja, a uvjereni smo da veliki broj naših čitaoca s nestrpljenjem iščekuje naredne događaje.

Ono što je javnosti u Bužimu zanimljivo su politički potezi koje u napetoj igri šaha povlače akteri ovih dešavanja. Prilikom rekonstrukcije Vlade USK-a mnogi krajiški portali predviđali su i smjenu ministra Abida Mulalića iz Bužima.

Međutim, to se nije desilo jer poslanici u Skupštini USK, Nisvet Jusić i Samir Veladžić nisu to dozvolili. Jesu li sa ovim potezom mudro postupili i pokazali političku zrelost, ostaje da vidimo u narednim mjesecima.

Isti izvor navodi, da je već narednog dana na sjednici KO svoj potez napravio Kasim Mulalić i naredio da se iz organa stranke na kantonalnom nivou izbaci ministar Mulalić koji je postao neposlušan „velikom vođi“, a umjesto njega u sastav KIO izabran je bivši direktor Amel Dizdarević.

Istovremeno, Mulalić je u sastav Kadrovske komisije SDA USK postavio Emira Aldžića. Na istoj sjednici Mulalić ultimativno zahtjeva i smjenu predsjednika Kluba SDA u SKupštini USK Samira Veladžića.

Tako su metode Mulalić Kasima i postupci političkog djelovanja koji su doveli do potpune destrukcije OO SDA Bužim preneseni i na kantonalni nivo.

Da li je to u interesu stranke ili ne, procijenit će građani!?

KOMENTARI:
Loading...