Svi biciklistički klubovi sa područja USK-a, kao i udruženja koja u svojim programskim ciljevima imaju aktivnosti vezane za biciklizam, sastali su se u Bihaću prije gotovo dvije godine, tačnije 10.03.2013. godine.Taj dan je održana osnivačka skupština Biciklističkog saveza USK-a, na kojoj je donesena Odluka o osnivanju Saveza, Statut saveza, kao i upravna tijela Saveza.

Nedugo zatim je pokrenut i postupak registracije kod nadležnih organa, ali, evo, gotovo dvije godine kasnije, rješenje o registraciji Biciklističkog saveza USK-a nije gotovo. Pitanje je zašto. Zašto se toliko odugovlači sa registracijom saveza koji USK-u, pa i cijeloj BiH, može samo pomoći, nikako odmoći? Niko od osnivača nema nikakve informacije, iako s pokušali doći do njih. Čak su počeli sumnjati da nekome nije u interesu postojanje ovog Saveza, ali ne mogu naći razloge zašto bi ikome smetali.

Savez ima jedinstven cilj koji se provlači kroz njihove djelatnosti  takmičarskog i rekreativnog djelovanja. Isto tako su se željeli uključiti i u druge oblike popularizacije biciklizma kroz drumski i sve popularniji brdski biciklizam, ali i surađivati sa sugrađanima kroz razne radionice i seminare. Kome bi to moglo smetati?

KOMENTARI:
Loading...