KOLEGIJ ODLUČIO: Skupština USK 9. novembra

Dvanaesta po redu  sjednica  Skupštine Unsko-sankog kantona održaće se  9. novembra s početkom u deset sati. Odlučio je to Kolegij Skupštine na svojoj 19 sjednici. Pored više  nacrta zakona pred poslanicima će se naći i nekoliko prijedloga odluka, među kojima i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na pokretanje procedure za kratkoročno kreditno zaduženje. Poslanici će raspravljati  i o prijedlogu odluke o imenovanju  članova Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju, te nacrtu zakona o značajnim datumima, događajima i ličnostima na području Unsko-sanskog kantona. Na dnevnom redu je i konačan izvještaj  o izvršenoj reviziji financijskih izvještaja budžeta Unsko-sanskog kantona.

Članovi Kolegija tražili su pojašnjenje od predsjedavajućeg Skupštine o kakvom se zaduženju radi, smatrajući da je odluka o zaduženju preuranjena i koja bi trebala biti na dnevnom redu tek kada se donese budžet Kantona za narednu godinu. Nijaz Hušić, predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona je pojasnio da se ovdje  radi  o pokretanju procedure za kratkoročno zaduženje koje je uobičajeno svake godine, kako bi se obaveze iz budžeta redovno izmirivale.

Prije ove sjednice, 30.oktobra je zakazana tematska sjednica Skupštine posvećena poljoprivredi u Unsko-sanskom kantonu. Na tematskoj sjednici se očekuju predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede i  Komisije za poljoprivredu Federalnog parlamenta, obzirom da  najveći problemi u poljoprivredi dolaze sa  federalnog nivoa zbog velikih dugovanja poljoprivrednicima.

KOMENTARI:
Loading...