KO SDP USK: Pustite izgovore, dajte rješenje

Kada nema argumenata onda svaki izgovor dobro dođe, valjda tako misle u KO SDA USK-a. Međutim istina je potpuno drugačija i to naši građani dobro znaju,  jer vas dugo poznaju i to ne po dobru, kao što znaju da se za razliku od SDA,  SDP ne ruga radnicima i ne zastupa interese tajkuna i ratnih profitera.

SDA, pameću Premijer i Vlada odlučili su tužiti nastavnike jer navodno onemogućuju djeci pravo na školovanje,  a zapravo to čine  Premijer i Vlada USK-a, jer kao što svi znamo prosvjetni radnici su ispoštovali sve svoje obaveze, što se za njihovog  poslodavaca , tu istu Vladu ne može reći.

I umjesto da Vlada  pronađe  rješenje, klasičnom demagogijom  i zamjenom teza pokušava se stvoriti privid kako naš napaćeni narod zavidi nastavnicima  što uopšte imaju posao, te otkud im uopće  hrabrost da pitaju  za vlastita primanja?!

Nedavno je usvojen i novi Zakon o radu koji nameće Euro standarde u odnosima poslodavac – radnik, ali po receptu SDA i to samo u dijelu gdje su prava poslodavaca europska, dok su prava radnika afrička, a o Euro satnici niko i ne govori.

Ali u Europi nikome normalnom ne pada na pamet da zavidi nastavnicima što rade ili idu na ekskurziju, niti se pokušava stvoriti atmosfera kakvu ovdje  stvara SDA,  jer normalan svijet  zna da upravo ti učitelji, nastavnici i profesori njihovu djecu obrazuju, stvaraju od njih ljude, uče ih poštenju i dostojanstvu.

I zato se nemojte s nepoštovanjem, mržnjom i napadima odnositi prema prosvjetnim radnicima, budite civilizirani i pristojni jer zapamtite, Vi ste dužni  njima, a ne oni vama.

PRESS SLUŽBA  KO SDP BiH USK