Na posljednoj sjednici Gradskog vijeća bili smo svjedoci skandaloznog nastupa tzv. savjetnika gradonačelnika Smaila Toromanovića, već prije poznatog kao osoba koja u lice laže građane Bihaća.

U svome nekontrolisanom nastupu  koji je na momente prelazio u govor mržnje, očito potaknut saznanjem da na površinu izlazi sve više nezgodnih pitanja na koja nema odgovora, panično je pokušao novim lažima i manipulacijama skrenuti pažnju sa glavnih problema u gradu Bihaću na čijem je vrhu, po svemu sudeći  lično on.

Radi nemilih scena i zloupotrebe govornice Gradskog vijeća od strane imenovanog, postavlja se pitanje kako je propali kandidat za načelnika Cazina uspio preuzeti vođenje grada Bihaća, derogirajući kompletnu gradsku upravu i ko mu to dopušta, te kakav je uopće njegov zakonski i radno-pravni status u gradskoj upravi!?

Zato pozivamo predsjedavajućeg Gradskog vijeća dr. Romana Jurića da vodi računa o dignitetu Gradskog vijeća, Vijećnika i Gradske uprave čije su nadležnosti utemeljene na Zakonu i Statutu grada Bihaća, te poštuje Poslovnik o radu Gradskog vijeća gdje je jasno naznačeno ko ima legitimitet obraćanja sa govornice Gradskog Vijeća.

Ukoliko nije u stanju o tome voditi računa, te obezbjediti legalitet i legitimitet u radu Gradskog vijeća, pozivamo ga da odstupi sa pozicije Predsjedavajućeg GV, i to mjesto ustupi nekome ko je u stanju tu dužnost vršiti korektno.

PRESS SLUŽBA KO SDP USK

KOMENTARI:
Loading...