Klub zastupnika SDA predao zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine USK

1 minute čitanja

Klub zastupnika Stranke demokratske predao je jučer zahtjev za sazivanjem vanredne sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona na kojoj bi se donijela Odluka o privremenom finansiranju Unsko-sanskog kantona za period januar-mart 2019. godine, Odluka o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja, te Odluka o visini premije zdravstvenog osiguranja za 2019. godinu.

Klub zastupnika SDA se na ovaj korak odlučio nakon što trenutna koalicija nije bila u mogućnosti da osigura dovoljan broj glasova za održavanje redovne sjednice Skupštine Kantona. Današnja dešavanja demonstrirala su nestabilnost novoformirane skupštinske većine, na što su zastupnici SDA upozoravali već prilikom imenovanja Vlade Unsko-sanskog kantona. 

„Građani ne trebaju ispaštati zbog upitne podrške manjinskoj Vladi USK. Sve ustanove treba da funkcionišu neometano, a budžetski korisnici trebaju imati redovne plate. SDA odavno upozorava da ozbiljna skupštinska većina ne smije ovisiti o jednom glasu. Unsko-sanskom kantonu treba jaka koalicija spremna da donosi ozbiljne odluke, dok ova postojeća konstelacija odnosa unutar skupštinske većine očito nema kapaciteta čak ni da usvoji dnevni red“, izjavio je zastupnik SDA Jasmin Musić.

blank
Podijeli ovaj članak