Klub poslanika SDA u Skupštini Unsko sanskog kantona, ovim putem želi obavjestiti javnost o aktuelnim dešavanjima na području USK.

Poštujući i podržavajući partnerske odnose između SDA i njenih partnera, koji su uspostavljeni na nivou Centrala stranaka, na sjednici Skupštine USK održane 14.05.2016. izvršena je rekonstrukcija Vlade USK u skladu sa dogovorom između partnerskih stranaka te Klubova stranaka unutar Skupštine USK na način da su dva ministra u Vladi imenovani ispred Saveza za bolju budućnost. Tim činom okončani su višemjesečni pregovori između koalicionih partnera na području USK na zadovoljstvo dvotrećinske većine unutar Skupštine USK. 

Klub poslanika u Skupštini USK daje punu podršku Vladi USK kao i svim kantonalnim institucijama u njihovom radu u cilju stabilizacije sveukupnog stanja na Unsko sanskom kantonu. 

Naročito, Klub poslanika SDA u Skupštini USK daje podršku novoimenovanim ministrima u Vladi USK, što se posebno odnosi na Ministra ministarstva unutrašnjih poslova USK. Klub SDA kao i do sada podržava sve antikorupcione aktivnosti koje ovo Ministarstvo poduzima u cilju suzbijanja korupcije na području USK. 

Također, Klub poslanika SDA u Skupštini USK podržava sve aktivnosti Suda i Tužilaštva USK koje se provode u cilju vladavine prava i zakona na području USK.

Klub SDA u Skupštini USK
KOMENTARI:
Loading...