U nedjelju je završena humanitarna akcija izgradnje krova na porodičnim kućama Jukić Mehmedalije i Jukić Safeta u MZ Krasulje naselje Kalabe koju je pokrenu Anes Jukić zajedno sa komšijama i prijateljima porodice. Krov na obje kuće je bio u vrlo lošem stanju, a porodice nisu bile u mogućnosti samostalno da izvrše njegovu zamjenu i rekonstrukciju jer niko od njih nije zaposlen.

“Situacija je bila teška i krov je bio u ruševnom stanju tako da sam odlucio da na neki nacin pomognem svojim komsijama i da im obezbjedim bolje uslove za zivot-istakao je Anes Jukić za media-kljuc.

Mehmedalija Jukić je u jako teškom zdravstvenom stanju i pored toga je gluhonjem,živi sa ženom i četvero maloljetne djece. Druga porodica je Safeta Jukića koji živi sam sa sinom i nemaju nikakva primanja.

Akcija je pokrenuta 23. marta i novac od dobrovoljnih priloga je prikupljan preko računa mjesne zajednice Krasulje. „Za petnestak dana skupljeno je 15.000 KM, a većina uplata je prikupljena uz pomoć ljudi iz dijaspore ,odnosno mjestana iz Krasulja koji borave u dijaspori- rekao je Jukić .

Tokom akcije na obje kuće je zamijenjen krov,sve je stavljeno novo, a lim je korišten za pokrov. Mještani Krasulja su se maksimalno uključili u realizaciju projekta kako bi pomogli komšijama te su sve radove izvodili besplatno.Nakon završetka akcije ostao je još jedan dio sredstava koji će prema riječima organizatora biti usmjeren za renoviranje wc u ovim domaćinstvima.

Sa rezultatima koje smo napravili ja sam prezadovoljan i ovim putem se zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli da ove dvije porodice napokon mogu da zive u normalnim uslovima –poručio je Jukić.

KOMENTARI:
Loading...