Kladušanin Arif Šakanović je još samo jedan primjer da Velika Kladuša ima mlade, talentovane i uspješne ljude. Naime, ovaj 21.godišnji student rodom iz mjesta Rajnovac trenutno vodi jedan jako zanimljiv studentski život u dalekoj Aziji.

Prije više od dvije godine godine otišao je iz Bosne i Hercegovine kako bi studirao u Maleziji, državi i destinaciji koja omogućava stranim studentima školovanje na internacionalnom nivou. Arif je jako dobar matematičar i fizičar, a upravo poznavanje ovih oblasti omogućilo mu je da aplicira za stipendiju i studiranje u Maleziji gdje je u konačnici i primljen na jedan je od najboljih tehničkih univerziteta u Maleziji, Univerzitet Malezija Perlis (UniMAP) (http://www.unimap.edu.my/).

Na ovom Univerzitetu on studira na smjeru „Inženjering električnih sistema“ i do kraja studija mu je preostalo još pet semestara. Arif je tako postao ponos svojih roditelja, rodbine i prijatelja. Njegov uspjeh bi trebao da bude motivacija svim mladim ljudima da vrijedi učiti, ulagati u sebe, jer nagrada za sav vaš trud dolazi prije ili kasnije.

”Motivaciju pronalazim u spoznaji da se svaki trud isplati. Ambiciozan sam, želim postići što bolje rezultate i što veći uspjeh. Nadam se da ću se i dalje voditi time, te tako dostići i ostale svoje ciljeve i savladati sva iskušenja”, kazao je Šakanović i na kraju je dodao „Ništa lako ne možemo dobiti, za sve u životu što želimo da postignemo moramo se nečega odreći, trebamo sebi poredati prioritete u životu i naravno nikad ne odustajte, jer svaki trud se kad-tad isplati“.

KOMENTARI:
Loading...