Sportski rezultat, ma s koje strane ga posmatrali, je nesumljivo odraz: rada, zalaganja, spremnosti, organizacije, ustrojstva i stručnosti.

Dokaz tome su uspjesi i rezultati Karate reprezentacije USK-a, koji se nižu meteorskom brzinom, jer u svega nekoliko mjeseci od formiranja, postali smo „pravi hit„, ne samo zbog svog imidža, brojnosti već prije svega zbog izuzetnih sportskih rezultata.

Učestvovali smo na šest međunarodnih turnira, i sa četiri turnira smo se vratili sa epitetom najuspješnije ekipe.

Tako je bilo i u subotu, ovog vikenda na međunarodnom turniru u Slavonskom Brodu, gdje smo u konkurenciji od preko 350 takmičara iz 47 klubova, zasluženo osvojili prvo mjesto sa epitetom, najuspješnijih.

Naši najmlađi takmičari u čijim redovima ima dosta članova državne reprezentacije su velikim zalaganjem i željom za uspjehom osvojili ukupno 32 medalje od čega: 11 zlatnih, 11 srebrenih i 10 bronzanih i ako tome dodamo podatak da su naši šampioni radili u preko 70 % finala, najbolje oslikava njihov kvalitet.

Svakako da bih navedene rezultate bilo teško ili nemoguće ostvariti bez podrške Karate saveza USK-a, roditelja a posebno stručnog štaba na čijem čelu je gospodin Bajro Durdžić, direktor kantonalne reprezentacije.

Naše najmlađe šampione do kraja godine očekuju još dva / tri  izuzetno kvalitetna turnira van granica naše države a uspjeh ma koliko ovisio od ove djece i nekolicine entuzijasta, sigurno treba i zaslužuje širu podršku .

Jer, oni to zaslužuju, i to je naša obaveza, najmanje što možemo učiniti za one koji su naša budućnost.

Ramo Kovačević, sekretar Saveza

KOMENTARI:
Loading...