Pred Sudskim vijećem Kantonalnog  suda u Bihaću, kojim predsjedava Vojislav Pušac,  nastavljen je glavni pretres protiv Selvera Vojića, predsjednika bihaćkog Udruženja demobilisanih boraca i portira u Vladi USK.

Vojiću se sudi zbog pokušaja ubistva Agima Murtića, kickboksera iz Cazina te izazivanja opće opasnosti 18. septembra prošle godine u centru Bihaća. Danas su svjedočili sudski vještak neuropsihijatar iz Sarajeva Abdulah Kučukalić i Amir Pašić,  Vojićev radni kolega.  Selver Vojić ne boluje od trajne duševne bolesti, nema poremećaj u strukturi ličnosti, ali je uočena zapostavljena dijanoza PTSP-a nastalog kao posljedica ratnih dešavanja, mišljenje je tima stručnjaka koje je objedinjeno u zajednički zaključak koji je iznio  sudski vještak neuropsihijatar iz Sarajeva Abdulah Kučukalić.

Vještak je naveo da je Vojić, u trenutku izvršenja krivičnog djela, u potpunosti bio svjestan onoga što čini. Na suđenju je prikazan snimak nadzorne kamere sa bankomata Unicredit banke koja je zabilježila dio ovog događaja na kojem se jasno vidi kako Vojić puca u vozilo Hamdije Abdića. Na ovom snimku se ne vidi da se Vojić vraća prema oštećenom Agimu Murtiću i puca u njega, rečeno je.

S ovim je završeno iznošenje dokaznog materijala,  a završne riječi bit će iznesene narednog četvrtka.

KOMENTARI:
Loading...